May

Karayolları Trafik Haftası kapsamında bölgemizde bulunan kolluk kuvvetleri öğrencilerimze ilgli haftayla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Trafikte uyulması gereken, dikkatli olunması gereken konularda bilgi verildi.

Güvenli bir yaşam sürmemiz için karşılaşabileceğimiz tehlikeli durumlarla ilgili bilgilendirilmeler yapıldı.

May

Hatice KULAK öğretmenimizin önderliğinde 2-A sınıfı öğrencilerimizin içinde bulunduğu Oyna-Eğlen-Öğren e-twinning proje tanıtımlarını için öğrencilerimiz okul idaremize ziyaretimize geldiler.

Yapacakları proje hakkında kapsamlı bilgiler veren öğrencilerimize proje süresince okul idaresi olarak destek olacağımıza , projenin ilerleyişi hakkında sürekli olarak öğrencilerimiz ve öğretmenimizle bilgi alış verişinde bulunacağımız konusunda sözleştik.

Öğretmenimiz ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

May

Akademik yönden gelişim sağlamak kadar sanatsal yöndende farkındalık oluşturmak öğrenciler için önemlidir.

Öğrencilerimizin kendilerini rahatlacak , ilgi ve yetenekleri keşfedebilecekleri ortamlar hazırlayarak farklı alanlarda kendilerini keşfedebilmelerini önemsiyoruz..

Öğrencilerimize Ebru Sanatının tanıtımı ve uygulamalı eğitimiyle ilgili bilgilenlendirmeler yaptık.

Davetimize icabet eden Ebru Sanatı Hocası Merve Gezici Hocamıza bilgilendirmelerinden dolayı teşekkür ederiz.

May

10 Mayıs Dünya Sağlıklı Hareket Günü sebebiyle okulumuz öğrencileriyle birlikte sabah sprorumuz yaptıktan sonra derslerimize başladık.

Sağlık yaşamın , sağlılı beslenmenin yanında düzenli spor ve egzersizlerden geçtiğini, bu konuda kötü alışkanlıklardan uzaklaşıp hareketli bir yaşamla yaşam kalitemizi yükseltebileceğimizi öğrencilerimize  aşılamaya çalıştık.

Harekette bereket vardır dedik.

May

Kolonyalarımız tutuldu, şekerlerimiz ikram edildi, harçlıklar dağıtıldı...

Nerede o eski bayramlar demedik, dedirtmeyeceğiz.

Bayramları bayram gibi yaşamaya , yaşatmaya devam edeceğiz.

May

Okulumuz öğretmnenlerinin her yönden gelişen ve değişen eğitim-öğretim sistemine uyum sağlamaları , farklı proje , eğitim öğretim tekniklerinin öğrenilerek derslerde öğrenci bazlı öğretimi geliştirmek adına İngilizce Öğretmenimiz İbrahim Kesmez Tarafından STEM eğitimi verildi.

Eğitimin sonunda etkileşimli olarak örnek uygulamalarımızı tamamladık.

May

Oyna-Eğlen-Öğren Projemiz kapsamında proje kapsamında öğrendiğimiz oyunları oyunlaştırarak öğrenilen akıl ve zeka oyunlarımızın hem tekrarını yağıyoruz hem de kalıcı öğrenmlerini sağlıyoruz.

Bağlantıda ki linki tıklayarak öğrendiğimiz akıl ve zeka oyunularını tekrar edebilirsiniz.

Nis

Basit ve etkili olması rağmen ince motor kaslarımızın gelişmesi çalışmalara devam ediyoruz.

Hem eğlenceli vakit geçirmek için güzel havayı değerlendirdik.

Nis

2 yıllık pandeminin ardında okullarımıza kavuşmakla birlikte etkinlik ve proje merkezli çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor.

Proje panomuz bu yıl bir çok projenin tanıtımına , yapılan etkinliklerin sergilenmesine ev sahipliği etti.

Özellikle e-Twininng projeleri bu yıl panomuzu süsledi.

Öğrencilerimizn farklı şehirlerdeki akranlarıyla aynı proje içinde olmaları, akranlarıyla tanışıp ortak ürünler ortaya koymaları öğrencilerimizin ufuklarının açılmasını sağladı.

Panomuzun ve etkinliklerimizin hazırlanmasında uygulanmasında emek veren tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Oyna

Öğren

Eğlen

e-Twinning Projemiz kapsamında bu ay Q-Bitz oyununu öğrencilerimize öğrettik.

İster bireysel olarak isterse grup olarak yarışma şeklinde oynanan Q-Bitz oyunu oldukça zevkli bir akıl ve zeka oyunu.

Görsel zekanın  ön planda olduğu oyunumuz öğrencilerimiz tarafından oldukça beğenildi.

Nis

Öğretmen olarak öğretmenin ne derce kıymetli olduğunu bildiğimiz kadar öğrenmeninde önemini çok iyi biliyoruz.

Bu kapsam da hem mesleki anlamda öğrencilerimize daha yeterli olabilmek hem de bireysel olarak kendimizi geliştirmeye gayret ediyoruz. bakanlığımızın uzaktan eğitimleri başta olmak üzere farklı eğitimlere katılarak her daim insanın yeni şeyler öğrenerek kendini ve çevresinş geliştireceğine inanıyoruz.

Nis

Pandemi dolayısıyla son 2 yıldır okullarımızda kutlayamadığımız 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını bu yıl tüm çoşkumuzla kutladık. Meclisimizin açılışının 102. yıl dönümünü gösteriler şiirler, piyesler ve yarışmalarla kutladık ve hepbirlikte YAŞASIN 23 NİSAN dedik.

Nis

e-twining projemiz kapsamında okulumuzda bulunan e-twininng panomuzu güncelledik.

Sene başından itibaren devam eden Oyna-Eğlen-Öğren Projemize devam ediyoruz.

Akıl ve Zeka oyunlarının öğrencilere okul hayatlarında ve gündelik hayatlarındaki olumlu etkisini biliyoruz.

Alternatif düşünen, karar verme becerisi yüksek, karşılaştığı sorunlara ve olaylara farklı yorumlar getirebilen öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Nis

Kütüphaneler Haftası kapsamında hafta bıyunca her güne farklı çalışmalar düzenledik. Çalışmalarımızın son gününde de tüm okul öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte açık hava da kitap okuma saaatimizi gerçekleştirdik. Okumak insanları özgürleştirir. yeni ufuklar açar dedik.

Nis

Dünyanın farklı ülkelerinde mangala türü oyunlar oynanmaktadır ancak Türk
Mangalasınıdiğer mangala oyunlarından ayıran kimi özellikler vardır. Diğer mangala
türlerinde taşlar genelde "tohum" adını almakta, taşları hareket ettirme ise "tohum
saçma" olarak ifade edilmektedir. Bu da o kültürlerin ziraatçı bir toplum olduklarını
göstermektedir. Oysa Türk Mangala'sında taşlar "asker" olarak görülmektedir. Ayrıca
günümüze"hazine"olarakaktardığımızbölümeTürkler"orda"yani"karargâh"
demişlerdir; bu da oyunumuzun bir çiftçilik oyunu değil, savaş oyunu olduğunu ortaya koymaktadır.

Bizlerde öğrencilerimizle tüm sınıflar düzeyinde mangla oyununu öğreterek Okul İçi Mangala Turnuvamızı gerçekleştirdik.

Turnuvamızın Galibi 2. sınıf öğrencilerimizden Dila ÖZDEMİRTEKİN oldu.Yarışmaya katılım gösteren tüm öğrencilerimiz kutlarız.